روانشناسی رنگ ها در طراحی سایت

by balaei
تاثیر رنگ بر انسان و انتقال احساسات و معانی گوناگون با استفاده از روانشناسی رنگها امری اثبات شده و مورد پذیرش همگان است. در دنیای امروز به هر جایی که نگاه میکنیم رنگهای زیادی را به چشک خواهیم دید ولی بدون توجه به روانشناسی رنگها احساسات مورد نظر طراحان به ما منتقل میشود.حال اگر شما طراح گرافیکی وبسایت هستید و یا بهعنوان مدیر تبلیغاتی یک شرکت فعالیت میکنید، شناخت و استفاده از روانشناسی رنگها چه تاثیری بر عملکرد و موفقیت تان خواهد داشت؟این که چه رنگی متناسب سایت های وب است ، پرسشی است که کارشناسان وب ، خیلی پاسخ جامع و کاملی برای ان ارایه نکرده اند و کم تر متخصصات طراحی وب به مسیله روان شناسی رنک ها در طراحی سایت ، توجه کرده اند.
اما به هر حال یک اصل کلی وجود دارد که می گوید : در رنگ بندی یک صفحه ، باید به این موضوع توجه شود که این رنگ قرار است در چه صفحه ای و با چه موضوعی به کار رود. یعنی اصل توجه به عملکرد و موضوعیت سایت ، در رنگ بندی مطالب مهم است . سایت های دولتی و بهطور کل ، سایت هایی با بازدیدکننده بسیار بالا ، معمولاً از رنک سفید برای زمینه صفحات و رنگ آبی برای لینک های صفحه و رنگ بنفش برای لینکهای مشاهده شده که به عنوان default برنامه فرانت پیج نیز به کار می رود ، استفاده می کنند.سایت هایی که بیش تر جنبه شخصی دارند ، از رنگهای مکمل استفاده می کنند. مثلا رنگ سبز پر رنگ در کنار سرمه ای ، جذابیت خاصی به سایت هایی با موضوعیت بازرگانی می دهد . و یا در طراحی سایت های کودکان ، از رنگهای خیلی شاد استفاده می شود.
بررسی موردی روانشناسی رنگها در شرکتهای بزرگ
روانشناسی رنگها در سایت کوکاکولا
همانطور که انتظار میرفت رنگ اصلی سایت قرمز است و تصویر زمینه سایت با طوسی روشن و سفید پوشیده شده است که وضوح بهتری به رنگ قرمز میبخشد. براساس روانشناسی رنگها قرمز احساس هیجان و انرژی را به بیننده منتقل میکند علاوه برآن پیام اصلی سایت بر روی عکس شادی یا Happiness است که همخوانی کاملی با روانشناسی رنگ قرمز دارد.انتخاب رنگ مناسب برای بخش های مختلف سایت مانند هدر، نوشته ها، تبلیغات و پس زمینه تاثیر بالایی بر بینندگان خواهد داشت، توجه به اصول روانشناسی رنگها در انتخاب ترکیب رنگ سایت نشانگر حرفه ای بودن برند یا شرکت شما خواهد بود.
روانشناسی رنگها در طراحی سایت مکدونالد
مکدونالد را با لوگوی زرد و قرمز خود به سرعت قابل تشخیص است، در طراحی سایت شرکت نیز از همین ترکیب رنگ به خوبی بهره گرفته شده است. رنگ قالب سایت قرمز است و برای فست فود و رستورانها بسیار توصیه میشود زیرا با توجه به روانشناسی رنگها موجب افزایش سرعت غذا خوردن انسان میشود. البته رنگهایی مانند مشکی، طوسی روشن و سفید نیز در این سایت به چشم میخورند. بر اساس اصول روانشناسی رنگها دو دسته کلی میتوان برای آنها در نظر گرفت، رنگهای گرم مانند زرد، نارنجی و قرمز و رنگهای سرد مانند آبی، سبز و صورتی. هرکدام از این رنگها به تنهایی بیانگر حس و حال متفاوتی هستند که در علم روانشناسی رنگها بصورت گسترده مورد بررسی و تحقیق قرار گرفته اند.
روانشناسی رنگها در طراحی سایت اپل
وبسایت شرکت اپل یکی از تمیزترین و ساده ترین سایتها در دنیای اینترنت است. اگر آن را از منظر روانشناسی رنگها بررسی کنیم، میبینیم که رنگ سفید زمینه حس سادگی و تازگی را به بیننده منتقل میکند و طوسی درخشان بالای سایت به حسی از خلاقیت و جدیت همراه است. استفاده از روانشناسی رنگها و ترکیب سفید، طوسی و مشکی جذابیت خاصی به این وبسایت بخشیده است.
روانشناسی رنگها
منظور از روانشناسی رنگ، علمیه که میگوید رنگها چطوری میتونن رو رفتار آدمها اثر بذران. حتماً درباره روانشناسی رفتار به چیزهایی شنیدید، خب روانشناسی رنگ به دسته بالاتر و کلیتر از روانشناسی رفتاره. شاید تفسیر روانشناسی رنگ یکم برای کسایی که کمتر درباره جنبههای مختلف روانشناسی میدونن سخت باشه. البته هنوز به خاطر سختی تفسیر نظریه ها، به بحثهای حلنشدهای سر روانشناسی رنگ هست.
بعلاوه، مدارک علمی کمتری برای اثبات همه جنبههای روانشناسی رنگها وجود داره. اما اینها دلیل نمیشه که تأثیر رنگ رو روی مردم ندید بگیریم. مردم معمولاً ظرف ۹۰ ثانیه درباره خرید به محصول تصمیم میگیرن و ۶۲ تا ۹۰% این تصمیمها هم بر اساس رنگ کالاست.بهطور کل ، رنگها دارای خصیصههای خاصی هستند که در زیر به بخشی از این مؤلفههای موجود در رنگها اشارهشده است :
سفید :اشاره دارد به صداقت ، پاکیزگی ، صمیمیت ، ملایمت و معاصر بود ن چیزی . سفید بهترین رنگ برای بکگراندهای وب است . در تجارت سفیدرنگ خستگی گیر و انرژیبخش است .
سیاه :اشاره دارد به ظرافت ، قدرت ، دلیری ، شهامت ، فریبندگی ، شیطان ، مهارت و باستان . مشکی برای رنگ متن روی یک پسزمینه روشن ایده آل است. این رنگ بهعنوان رنگ پسزمینه چشم را خسته میکند .
قرمز :توانایی ، هیجان ، احساسات شدید ، سرعت ، خطر و تهاجم . این رنگ از بیننده توجه به خود را طلب میکند . در تجارت به معنی وام و بدهی است . این رنگ شدیدترین رنگ احساس است و ضربان قلب و تنفس را تسریع میکند .
آبی :امنیت ، اعتماد ، مسئولیتپذیری ، سرما ، ایمان ، وفاداری ، وابستگی وجاه و جلال . آبی دومین رنگ عوامپسند است . در تجارت به معنای ضمانت مالی است .
سبز :تندرستی ، فراوانی ، حاصلخیزی ، آزادی ، شفا و بهبودی ، طبیعت ، پیشرفت ، حسادت و خونسردی . در تجارت بیانگر مقام و ثروت است. این رنگ در چشمها راحتتر از همه دیده میشود .
قهوهای :تأثیرگذاری ، متانت ، توانگری مالی و کمککننده بودن . قهوهایرنگ کره خاکی ماست و در طبیعت بسیار فراوان است .
خاکستری :صمیمیت زیاد ، اعتبار و نفوذ و عملی بودن . در تجارت به معنای سنتگرایی است .
صورتی :ملایمت ، شیرینی ، ظرافت و زنانگی ، خوب بودن ، بیگناهی و پرورش کودک .
بنفش :وقار ، معنویت ، شاهانه بودن ، عیش و نعمت ، دارایی ، اعتبار و نفوذ ، سوگواری و مهارت . در تجارت بزرگ نشان دادن است . بنفش طرفداری از سبکهای هنرمندانه است.
نارنجی :سرزندگی و شوخی ، لذت و خوشگذرانی ، تعادل گرمایی ، تشویق کردن ، چالاکی و نیرو ، تحمل و بلندهمتی.
زرد :نور خورشید ، گرمی ، خوشی ، نامردی ، ترسویی و حسادت . در تجارت درخواست از نوع روشنفکرانه است و برای تأکید نیز خوب است . زرد باعث افزایش تمرکز شده ، سوختوساز را زیاد میکند و سختترین رنگ برای چشمهاست .
طلایی :نشانگر گران بودن و پرستیژ است .
نقرهای :سرما ، علمی بودن و اعتبار و پرستیژ است .
پس وقتی میخواهید رنگی انتخاب کنید باید درباره بازار نهایی کار خود باندیشید . چه احساساتی را میخواهید برانگیخته کنید ؟ اول کمی درباره چشمانداز احساسی هدفتان فکر کنید و نیز پیامی که از راه دید میخواهید منتقل کنید .
Recommended Posts

طراحی سایت گردشگری
بهمن ۱۷, ۱۳۹۶

تگ عنوان(title)
آبان ۱۴, ۱۳۹۶

گوگل وبمستر
آبان ۱۴, ۱۳۹۶